Bert aan het woord20 maart 2018
Geschreven door Marloes Kroeskop

Vorige week donderdag bracht ik een bezoekje aan een klus die uitgevoerd werd (door o.a. Bert Jansen als klimspecialist), op het landgoed Nieuw Rande te Deventer. Tussen de bedrijven door heb ik Bert weten te strikken voor een interviewtje. We stonden fijn in het zonnetje, in de mooie bosrijke omgeving van het landgoed. Bert is 26 jaar oud en werkt al 11 jaar bij Boomverzorger.nl. Bert is een typisch voorbeeld van een jongen die een prachtige schoolloopbaan heeft doorlopen. Beginnend als stagiair van de praktijkschool, daarna in BBL-vorm (werken en leren) MBO niveau 2 en 3, en uiteindelijk tot gecertificeerd ‘European Tree Worker’. 

Zodra ik hem de vraag stel wat hij zo leuk vindt aan het vak klimspecialist / boomverzorger begint hij te glunderen. Aan zijn hele houding is zichtbaar, hoezeer hij van dit vak houdt. Hij geeft aan dat hij het heerlijk vindt om bomen op moeilijke plekken te verwijderen en geen boom voor hem is te hoog ‘hoe gekker, hoe leuker’, aldus Bert. Hij geeft aan dat dit hem tevens scherp houdt. Er zijn steeds weer verschillende situaties, waarin creatieve/praktische oplossingen bedacht moeten worden. 

Ook het werken in teamverband spreekt hem erg aan. Samen een klus klaren vindt hij erg leuk en geeft hem energie. Boomverzorger.nl bestaat uit een hecht team, vertelt Bert. ‘Iedereen heeft wat voor elkaar over’. 

In zijn vrije tijd vindt Bert het leuk om uit te gaan, wat te fitnessen en te gamen. 

Foto: Nicole Pisuisse