Boomverzorging14 juli 2011
Geschreven door Johannes Rijs

Boomverzorging

‘Gepassioneerd en zorgvuldig onderhouden’

Onderhoud aan bomen is, afhankelijk van standplaats en omgevingsfactoren, vaak onmisbaar, soms wenselijk en soms ook vrijwel overbodig.

Snoei in de jeugdfase, ook wel begeleidingssnoei genoemd, is van groot belang voor een evenwichtige ontwikkeling van de boom. Door regelmatig met deze snoei de jonge boom te begeleiden naar de volwassen fase, worden veel problemen voorkomen.

Volwassen bomen hebben met regelmaat onderhoud nodig zodat de veiligheid
kan worden gewaarborgd. Daarnaast is deze zorg van belang om problemen in ontwikkeling tijdig bij te sturen.

Oude, monumentale en bijzondere bomen verdienen vaak extra zorg. Met name daar waar de stabiliteit bij deze bomen achteruit gaat is een zeer regelmatige inspectie en onderhoud aan de orde. Als men oude bomen zo lang mogelijk wil behouden, ook als aftakelingsfase (die soms zeer lang kan duren) al is bereikt, zijn er afhankelijk van de soort en de omgeving vaak nog mogelijkheden om hierop invloed uit te oefenen. Dit kan door zowel boven- als ondergrondse ingrepen.

Vraag naar alle mogelijkheden op het gebied van boomonderhoud. Iedere boom verdient een juiste beoordeling en zorg, wij komen graag kennis maken met uw bomen!

Boomverzorger.nl
Hoornwerk 27
7201GS Zutphen

M: 06 55 393 171
E: info@boomverzorger.nl

Certificeringen:
ETW European Tree Worker
VCA checklist aannemers
ETT European Tree Technician
ERBO Erkend Bosaannemer

Algemene voorwaarden