Jesse heeft een nieuwe functie!



2 oktober 2018
Geschreven door Marloes Kroeskop

 

Op een zonnige middag, begin september nam ik een kijkje bij een project van boomverzorger.nl. Jesse was hier aan het werk, samen met Timon (stagiaire vanuit de Praktijkschool) En ik sprak even met Jesse.

Vanaf zijn achttiende jaar is Jesse werkzaam bij Boomverzorger.nl, dus al ruim 7 jaar! Jesse heeft sinds een aantal maanden een nieuwe functie in het bedrijf.  Het komt erop neer dat Jesse de rechterhand van Johannes (eigenaar Boomverzorger.nl) is geworden. Doordat het bedrijf groter aan het worden is, merkt Johannes dat het niet lukt om al zijn huidige taken naast elkaar te blijven uitvoeren. Daarom is deze functie in het leven geroepen.

Jesse zorgt voor het direct contact met de werkvloer/medewerkers, hij werkt zelf ook mee op lopende projecten, hij voert boomcontrolewerk (zie foto) uit, denkt mee in de planning en hij zorgt bijvoorbeeld voor voorraadbeheer en reparaties. Na een inwerkperiode, is Jesse rond afgelopen april/mei in deze functie begonnen. Hij kreeg gelijk de vuurdoop want Johannes ging in mei een weekje op vakantie met zijn gezin. Dit vond Jesse wel even wennen. Afgelopen zomervakantie ging Johannes twee weken op vakantie en toen ging het Jesse al een stuk makkelijker af. Volgens mij is het een functie die Jesse op het lijf is geschreven.

Qua opleidingen heeft Jesse het volgende gedaan, hij heeft eerst de Mavo TL gevolgd. Toen hij deze had afgerond heeft hij via zijn vader (die ook in het groen zit) een maand meegelopen bij Boomverzorger.nl. Het werk sprak hem erg aan en hij werd in dienst genomen. Ondertussen kon hij de ‘BBL-ETW opleiding nivo 3’ aan het Helicon volgen.  Deze opleiding heeft hij na 2 jaar met goed gevolg afgerond. Een jaar later heeft hij ook nog ‘Bos en Natuurbeheer’ op nivo 4 behaald. Verder heeft hij onder andere nog een cursus voor ‘Boomveiligheid Inspecteur’ gedaan.

Het leukste aan dit vak vindt Jesse, dat het een heel afwisselend beroep is. “De ene keer werk je voor de overheid of de gemeente en de andere keer voor een particulier”. Buiten actief zijn vindt hij heerlijk en ook het werken in en met natuur.

In zijn vrije tijd voetbalt Jesse. Hij zit in ‘het eerst van PAX Hengelo’. Daarnaast houdt hij van uitgaan; gezelligheid met vrienden.