Onderhoud oude paardenkastanje

alt


4 juni 2013
Geschreven door Johannes Rijs

Op landgoed Nieuw Rande hebben we voor Stichting IJssellandschap een oude kastanje onder handen genomen. De boom die in vele jaren niet was onderhouden, zat vol met dode takken en was opgebouwd uit een aantal zware gesteltakken die een verhoogde kans op breuk hadden door hun gewicht met windvang.
Daarbij is de boom ook aangetast in de stamvoet waardoor de boom met volle, niet gesnoeide, kroon ook een grotere kans op stambreuk of windworp in zich droeg.
    alt
Omdat de boom op een voor hoogwerkers vrijwel onbereikbare locatie staat, hebben we het snoeiwerk klimmend uitgevoerd. Voordeel van deze werkwijze is tevens dat er geen schade door de relatief grote hoogwerker-werkbak aan de kroon kan ontstaan.

Boomverzorger.nl
Hoornwerk 27
7201GS Zutphen

M: 06 55 393 171
E: info@boomverzorger.nl

Certificeringen:
ETW European Tree Worker
VCA checklist aannemers
ETT European Tree Technician
ERBO Erkend Bosaannemer

Algemene voorwaarden